Weinig voorrechten zijn zo waardevol als het ophalen van herinneringen. Daarom breng ik als uitvaartfotograaf het liefst de sfeer en dierbare momenten rondom en tijdens de uitvaart (het afscheid) op een respectvolle manier in beeld. Allemaal in overleg met de belanghebbenden.

Levensloop van de overledene

In aanloop van het definitieve afscheid moet er altijd veel zaken worden geregeld en voorbereid. De tijd gaat snel voorbij en er is (te) weinig tijd om te rouwen. In veel gevallen is er een behoefte om foto’s en verhalen van de overledene mooi in beeld te brengen met passende muziek ter ondersteuning om te laten zien tijdens de plechtigheid.

Vanuit mijn ervaring kan ik helpen om een mooie levensloop tot een logische geheel te maken. Dit kan in combinatie met een foto reportage of zonder foto reportage.

Foto’s als herinnering

Tijdens de laatste levensfase zijn de emoties vaak hoog en erg intens, daardoor kan het zijn dat mooie, dierbare momenten vaak onbewust aan je voorbijgaan. Troostvolle herinneringen na een uitvaart worden dan ook vaak in alle drukte en hectiek gemist, dat is natuurlijk logisch omdat een afscheid vaak in een roes wordt beleefd.

Belangrijke momenten van liefde en warmte gaan soms zomaar langs je heen. Juist dan kan uitvaartfotografie voor mensen veel betekenen! Een liefdevolle blik, een hand op een schouder, een zakdoek een teder gebaar.

Allemaal intieme momenten die ik als fotograaf vastleg, als dierbare herinnering om later nog eens op terug te kijken.

Het vastleggen op foto van een afscheid is waardevol voor iedereen. Ook de kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs ouderen geven aan dat het vastleggen van het afscheid hen helpt om na een verlies het leven weer op te pakken. Uw uitvaartfotograaf zorgt voor iets blijvends: het houdt herinneringen levend en voorkomt dat die herinneringen vervagen.

Respect en gepaste afstand

In de praktijk ga ik respectvol om met de situatie en probeer beelden vast te leggen vanuit de gedachte wat de nabestaanden mooi zouden vinden. Daarvoor maak ik graag vooraf een afspraak voor een kennismaking en om alle wensen te bespreken.

De foto’s worden professioneel nabewerkt en in overleg met de nabestaanden op de afgesproken manier geleverd.

De kosten voor een uitvaart kunt u via deze link bekijken. Heeft u bijzondere wensen? Neem dan eerst even contact op, u ontvangt dan een maatwerk prijsopgave.

Wilt u meer weten? Stuur uw gegevens via het contactformulier of via deze link dan neem ik snel contact met u op.